Nyt trådløst system BiSecur sætter ny standard - Nordsjællands Port Center
Parkeringsvagt med solcellemodul
03.11.2015
Sidegående Hörmannporte
03.11.2015

Nyt trådløst system BiSecur sætter ny standard

Hörmanns nye trådløse system BiSecur sætter ny standard for fremtidens håndsender

Håndsender type BiSecur
Avancerede indbrudstyve får adgang til garagen via en bærbar computer, hvormed de “hacker” radiosystemet, der forbinder håndsender og portmotor. For at sikre, at det praktisk talt vil være umuligt for uvedkommende at afkode de automatiske Hörmann-garageporte, skifter Hörmann til et nyt trådløst system. Det nye system er udviklet efter alle moderne principper for kryptering.

Teknologier der anses for at være sikre i dag kan være nemme at overvinde i morgen. Alligevel er det nye system banebrydende, fordi en afkodning kræver særlig ekspertise og er en lang proces selv for avanceret computerteknologi. Systemet har været undervejs siden 2008. Det lykkedes IT-specialister fra Ruhr-universitet i Bochum at “knække koden” til de traditionelle trådløse systemer. Sammen med medarbejdere fra Ruhr-universitetet udarbejdede Hörmann en metode, der skrottede det daværende 40-bits kryptering med fast kode til fordel for en AES-128-kryptering, som er teknologien bag fremtidens BiSecur.
For at bryde koden til bare én håndsender ville selv supercomputere skulle tænke i flere tusind år, fortæller Christof Paar, der er professor på Horst Görtz-instituttet for IT-sikkerhed på Ruhr-universitetet i Bochum.
Teknologien gør brug af en krypteringsmetode, der også anvendes til netbanktjenester. Modulationsmetoden til portenes trådløse system er desuden ændret til FM-frekvens, der sørger for større rækkevidde for radiosignalet mellem håndsender og portmotor.

Indbygget sladrehank
Håndsenderen BiSecur er bygget med integreret statusfunktion, der fortæller, om porten er åben eller lukket.

 Elegant design, ny haandsender

Flere familiemedlemmer åbner hver dag porten og der er hyppig trafik ind og ud. Vil man være sikker på, at alle har husket at lukke porten til natten, er et enkelt tryk på håndsenderen BiSecur nok. En forespørgselsfunktion viser, om en lukkekommando er udført eller ej.
Er porten stadig åben, kan boligejeren med et enkelt tryk lukke porten, selvom man befinder sig på lang afstand eller steder i huset, hvor porten ikke er synlig. Så slipper man for at skulle uden for døren for at se om porten er lukket.
Bagudkompatibel Håndsenderen BiSecur med 128-bit krypteret radiosystem fås fremover som standard til Hörmanns sortiment af typen; SupraMatic, ProMatic, LineaMatic og RotaMatic. Portåbnere og portmotorer fra tidligere konstruktionsår kan dog uden problemer betjenes med de nye håndsendere, eftersom BiSecur er fuldstændig bagudkompatibel.
Luksusgadget Håndsenderen BiSecur fås i fire nye varianter med fem, fire, to eller en knap og har en rund form, der ligger godt i hånden. Designet er elegant og ekslusivt skabt i flotte, blanke overflader med skærme af forkromet metal. Håndsenderen fås i sort og hvid.

Ring til Nordsjællands Port Center og hør mere om det nye BiSecur system på tlf.: 4499 0019.